Hållbart Ledarskap

Konferensen Hållbart Ledarskap planeras att genomföras 2017 igen. Tack för fantastiska dagar!

hemsidan ny 4 mars

Tack alla ni som deltog på konferensen den 4-5 april 2016! Kommentar från dagen:

” – Tack för några riktigt bra dagar! Det var mycket intressanta talare och ämnen. Bra mix av talare och bra storlek på grupp”
” – Jag tyckte konferensen var superbra, en bra mix av talare och det fanns mycket att inspireras av och lära av andra”
” – Jag tyckte att konferensen var präglad av en väldigt trevlig stämning som kändes personlig och samtidigt professionell. Nivån på deltagare var hög och innehållet var anpassat därefter – vilket var jättebra! ”
” – Mycket bra då strategier och faktabaserade föredrag varvades med konkreta exempel från verkligheten. Nätverkandet var också väldigt värdefullt!”

” – Det var proffsigt och välplanerat. Fint att vara på Yasuragi. Skalade av och gav oss en ”vi” känsla snabbt.”
” – Jag tyckte föreläsningarna var riktigt bra, inspirerande, lärorika och varierande! Yasuragi var ett perfekt ställe att ha detta på, då de dels jobbar med hållbarhetsfrågorna själva och en härlig avslappnande miljö.”


yasuragi simon

Program 4/4

Kl 12.15. Avresa buss från Stockholm Centralstation, Vasagatan 1 (Utanför Radisson Blu) till Yasuragi
Kl 13.00 – 16.30 Föreläsningar. Få de senaste trenderna, nya infallsvinklar och konkreta tips på hur du lyckas med ditt hållbarhetsarbete. Medverkande: Mattias Goldmann (Fores), Mia Kleregård (Hållbar Utveckling Sverige), Jan Peter Bergkvist (Sleepwell), Nina Ekelund (2050), Caroline Strindmar (Yasuragi), Björn Sundberg (Medeltidsveckan) och Camilla Zedendahl (Destination Sigtuna). Modererar gör Johnny Sundin (Tankefabriken). Läs mer om talarna längre ner. (Paus med fika 14.30-15.00)

mattias goldmannMia kleregård (2)JP grönCaroline StrindmarBjörn sundholm (3)camilla zedendahl (2)johhny (3)
Kl 16.30
Avrundande fika

Frivilliga spår:
Kl 16.30 – 19 Provkörning elbil

Kl 16.30 – 19.30 Njut av badet
Varma källor på Yasuragi

Kl 18.30-19.30 Spån-timma: Hållbar besöksnäring – varför och hur?
Under ledning av Mattias Goldmann diskuterar vi i en timma hur svensk besöksnäring kan bli mer hållbar och framtidssäkrad, med klimatfrågan i fokus. Vilka nya möjligheter ger det? hur kan besöksnäringen vara ledande i omställningen? Vilka stora förändringar bör ske i närtid? Resultaten ingår som underlag i en kommande rapport Fores tar fram.
runda bordet

Kl 19.30 Fördrink
Kl 20 – 22 4 rätters hållbar middag med dryck i den japanska restaurangen.
Restaurant Teppanyaki

Program 5/4

Kl 07 – 10 Hållbar frukost
Kl 07 – 08 Yogapass

Kl 10 – 11.30 Workshop med Hållbar Utveckling Sverige, Mia Kleregård och Helena Lindemark. Efter en god natts sömn bearbetar vi nyvunnen kunskap.  Vi reflekterar över gårdagens lärdomar och hur detta kan komma till användning i er organisation.
Kl 11.45 Buss från Yasuragi till Stockholm Centralstation (ca 20 min restid)


Föreläsarna

mattias goldmann
Vart är vi på väg med klimatet? Mattias delar med sig av det senaste och lyfter fram ljusglimtar. 

Mattias Goldmann är vd för tankesmedjan Fores. Innan dess var han vd för klimatkonsultfirman 2050 och talesperson för Gröna Bilister. Mattias har också varit informationskoordinator på riksdagen för Miljöpartiet, lokalpolitiker i Uppsala och lobbyist på pr-byrån Westander. Mattias har bott i Kenya där han utvecklade utsläppsminskande projekt enligt FN:s CDM-mekanism, och han har tidigare bott i Santiago, Chile, där han jobbade med att etablera miljölagstiftning. På Fores driver Mattias också 2030-sekretariatet, för en fossilbränsleoberoende fordonsflotta.


Mia kleregård (2)
Det är via medarbetarengagemang och ett passionerat ledarskap som vi driver framgångsrika hållbara företag. Hur blir ditt företag ett av dem? Inspireras av framgångsnycklarna.

Mia Kleregård är ledarskapsexpert på Hållbar Utveckling Sverige och Head of Communication för The 2022 Initiative. Mia jobbar främst med design av ledarskapsprogram kopplat till ett hållbart helhetstänk och målstyrning. Hon har en unik förmåga att se helheten och komplexiteten i frågor för att sedan ta ned det till enkla strategier, budskap eller mål för organisationer. En av Sveriges främsta experter inom ledarskap och förändringsledning. Fokusområden: Ledarskapsutveckling, förändringsledning, mål- och resultatstyrning, utbildning, kommunikatör, föreläsare och skribent.


JP grön
Hållbart ledarskap i praktiken – kräver helhetssyn och mod! Jan Peter Bergkvist delar med sig av erfarenheter.

Jan Peter Bergkvist är hållbarhetsrådgivare, författare och föreläsare med en mångårig bakgrund i hotellnäringen (Scandic och Hilton). Han driver sedan 2008 SleepWell AB samt sitter i styrelsen för Miljömärkning Sverige och SIWI och har gett ut tre böcker om hållbarhet i praktiken, nu senast Visitas guide för en hållbar besöksnäring: ”Spela Roll”.


Caroline Strindmar
Vad är ett ”hållbart ledarskap” och vad betyder en ledares engagemang egentligen för ett framgångsrikt hållbarhetsarbete?

Caroline Strindmar är miljövetare och hållbarhetschef på det japanska spahotellet Yasuragi. Där har hon utvecklat hållbarhetskonceptet Feel good, Do good – for sustainable living, som genomsyrar hela verksamheten och finns med i allt de gör. I Yasuragis mening är ett heltäckande hållbarhetsarbete inte möjligt utan ett hållbart ledarskap. Yasuragi har belönats med flera priset för sitt hållbarhetsarbete, t.ex. Arla Guldko och Svenska Spahotells branschpris. Caroline Strindmar har också nominerats till Sveriges bästa miljöchef.

 


Björn sundholm (3)
40 000 människor samlas under 1 vecka i Visby. Hör Björn berätta om ett framgångsrikt arbete kring mångfald och säkerhet.

Björn Sundberg är verksamhetschef för det stora evenemanget Medeltidsveckan på Gotland. Medeltidsveckans ambition är att bli Sveriges tryggaste festival och har länge arbetat strukturerat med miljöfrågorna, som nu breddas alltmer till de sociala aspekterna. Björn är utbildad kulturvårdare och har drivit verksamheter på Gotland. Med ett stort intresse för hållbarhetsfrågor driver han nu på hållbarhetsarbetet för medeltidsveckan.


camilla zedendahl (2)
Hållbarhet kan uppnås genom samverkan och delad kunskap. Camilla berättar hur.

Camilla Zedendahl är jurist och vd för Destination Sigtuna. Hon driver sedan 2009 ett hållbarhetsnätverk för besöksnäringen i Sigtuna och ser till att destinationen har hållbarhet i fokus. Camilla sitter som ordförande för Green Meetings Industry Council Sweden, föreningen som verkar för att driva på hållbarhetsfrågorna inom mötes- och evenemangsnäringen i Sverige. Camilla är en sann hållbarhetsambassadör och blev 2015 nominerad till priset Hållbart Ledarskap 2015 av NMC, Nätverket för Hållbart Näringsliv.


johhny (3)
Inspirationsmoderator för konferensen är Johnny Sundin, en uppskattad moderator från Tankefabriken – som med värme, humor och tydlighet håller i den gröna tråden och leder deltagarna genom budskapet och den gemensamma mötesupplevelsen. Johnny är moderatorn som skapar dialog, interaktion, tankedelning och ett hållbart intryck av konferensen.


Konferenser riktar sig till miljö- och hållbarhetsansvariga, chefer och verksamhetsledare, affärsutvecklare och verksamma inom besöksnäringen.


Arrangör:

logga-svart


 Partners:

GMICTankefabriken - logo (1)

hållbar utveckling sverige